Az írott virágot sokan dicsérik, de senki sem szagolja

avagy azt élvezzük, azt szeretjük igazán, amiben van élet(erő), ami élettel telített

Jó részt egyet értek a mondással, ugyanakkor cáfolom is. Nem vagyok híve a mű dolgoknak, a természetességet kedvelem. Az élő virágot semmi sem pótolhatja, de azért akadnak jó alternatívák is.

Nagyon kedves tud lenni egy rajzolt virág is, ha azt egy általunk szeretett kis kéz alkotta. Ki ne érzékenyülne el pl. egy Anyáknapi kis rajzocskától vagy egy kézzel készített szülinapi ajándéktól?


Ezt a kedves virágot az egyik unokaöcsém, Várda Máté készítette




A préselt virágokból készült kompozíció pedig Sümegi Csilla és Marci műve.



Nem vagyok túl édesszájú, de egy szép grillázs virággal is le lehet venni a lábamról.



 Sőt, mi több a szárazvirágokból készített alkotás is lehet mutatós.



Az intarzia képen is jól mutatnak a virágok:


Szeretem csodálni a templomok virágablakait. Akár Prágában a Szent Vitus Székesegyházban.




Akár a Szegedi Dómban.



Jól mutat a virág üvegfestményeken vagy festett üvegeken is:



volt kolléganőm, Zilizi Erika keze munkáját dícséri


Nagyon sok szép festményt is találhatunk virágokról. Elég csak Munkácsy Mihály 1885-ben készített Virágcsendéletére




vagy Van Gogh híres Napraforgóira gondolni.



Ez utóbbi kettőnek nagy hátránya, hogy többnyire csak monitoron keresztül csodálhatjuk. Bár magunk közt szólva mindkettőnek találnék méltó helyet a lakásomban!

Álmodozás helyett maradjunk az élő virágoknál. Azért még is csak az élő vagy a vágott virág az igazi. A természet alkotta tökéletességet nehéz utánozni. A gyöngyvirág átható illata, a rózsa kecsessége, a gerberák szimpompompája és sorolhatnám még a ma oly divatos 3D technikával sem adható vissza.

Belegondoltál már, hogy a legtöbb virág milyen hosszú utat tesz meg míg a lakásod díszévé vállhat? Tudtad, hogy a virágok kereskedelme is tőzsdén keresztül zajlik?

Szinte hihetetlen, de a magyar virágboltokban kapható virágok jelentős része hosszú repülő utakon keresztül jut el a hozzánk. A technikai fejlődésnek, felgyorsult világunknak köszönhetően nincs többé lehetetlen. Pár évtízeddel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy augusztusban tulipánból készült mennyasszonyi csokrot rendeljen valaki, hisz a tulipán tavaszi virág, az hazánkban nyáron nem terem.

Ma már nincs lehetetlen. A föld bár milyen távoli részén termesztett virág elérhető hazánkban is az év bármely időszakában. Az igazi különlegességek nem vásárolhatók meg azonnal bármely virágboltban, de előrendeléssel többnyire bármelyik virágos vállalja a beszerzésüket.


Szívesen állok ebben én is a rendelkezésedre. Ha kinéztél valami különlegeséget, írj pár nappal előtte és megszerzem Neked. 

Biztos hallottad már, hogy Hollandia virág nagyhatalom és ez már több, mint száz éve így van. Mondhatjuk, hogy itt dől el, mennyibe kerül a virág a világon. A Hollandiában termesztett virágokon túl ide érkeznek nagy tételben a világ minden tájáról a csodálatosnál csodálatosabb virágok, hogy itt aztán a virágtőzsdén keresztül megtalálják új gazdáikat a nagykereskedőket.

A következő bejegyzéseimben a virágtőzsde kialakulásáról, érdekességeiről írok majd, addig is álljon itt egy kép a holland tulipán mezőkről.

A holland virágtőzsdéről szóló írást itt találod.



Semmi sem tökéletes vannak szép, de ugyanakkor elviselhetetlen bűzt árasztó virágok is. 

Itt kattintva a világ legbüdösebb virágáról olvashatsz egy leírást.