Nem lesz abból kovács, kinek... - Londoni remények

avagy gyakorlás nélkül semmit sem lehet elsajátítani

 Sikerkovácsok folyt.


Mit gondolsz, mennyire lesznek eredményesek a magyar sportolók Londonban? Van tipped hány érmet és azon belül hány aranyérmet nyernek kedvenceink?

Nagyon nehéz találgatni, jósolgatni. Nem is szívesen teszik a hozzáértők, a sportvezetők, a szakemberek sem. A sportolók jó részének csak néhány perc adatik meg az olimpián, hogy bizonyítsa, valóban jól sikerült a felkészülés. Csak pár perc jut arra, hogy élete legjobb formáját hozza. Learassa 4 év vagy akár 1-2  évtized kemény munkájának eredményét.

Várakozással teli kajak-kenu szurkolók

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetője Borkai Zsolt, Szöul bajnoka nem túl derűlátó a kérdésben. Bár valószínű az élettapasztalat teszi. Ő megtapasztalta, milyen nehéz bizonyítani a legfontosabb pillanatban. Nagy koncentrációra van szükésg, könnyű elcsúszni a banánhéjon. Mindössze 3 aranyérmet remél sportolóinktól. Persze mindig hozzáteszi, hogy a sikert nem csak az aranyak számában lehet és kell mérni. Az olimpiai miliő, a versenyzőkre nehezedő nyomás nem feltétlenül sarkall jobb teljesítményre. A más sportágakról, sportolókról érkező jó vagy rossz hírek nem csak ispirálók, de időnként nyomasztók is lehetnek.

Az USA Today honlap olimpiai érem kalkulátora 11 érmet, köztük szintén 3 aranyat progrosztizál hazánknak. Ők meg is nevezik az esélyesnek tartott sportolókat:

Berki Krisztián, lólengés
Gyurta Dániel, 200 méteres mell
Pars Krisztián, kalapácsvetés


Pars Krisztiánnak élőben szurkoltam Pekingben, sajnáltam, hogy csak a 4. helyet sikerült megcsípnie

Magam részéről egyetértek a fenti elvárásokkal, viszont nem felejtkeznék meg a többi siker sportágunkról sem. Esélylatolgatásra nem vállalkozom, viszont gondolat ébresztőként felsorolom pár kedvenc sportágamat, sportolómat. Természetesen tőlük is nagyon jó eredményeket, érmeket várok.
 
Elsőként említeném a Kemény legényeket, akik a napokban a Vodafon kupán is bizonyították küzdeni tudásukat. Ezt nem csak azért mondom, mert Pekingben volt szerencsém végig izgulni a vizilabda döntőt.
Küzdeni tudásuk határtalan, a döntő helyzetekben mindig összeszedettek. Fantasztikus csapat, fantasztikus irányítással.


A londoni kerettagok a Vodafon kupán 2012-ben



Kemény legények Pekingben a világ tetején


De vajon lehet-e sorozatban negyedszer olimpiát nyerni olyan mezőnyben, ahol mindenki a magyar skalpokra vadászik? Megtöri-e végre Biros Péter a zászlóvivőket sújtó átkot? Képes lesz-e végre aranyérmet nyerni a nyitó gálán zászlót vivő sportoló?

Tud-e érmet szerezni a női vizilabda csapat?

Aztán ott van még a másik siker sportág a kajak-kenu sok világklasszis versenyzővel.

Vajon Londonban is látható majd a Kovács-Janics páros fotója a kivetítőn a verseny után, mint Pekingben?




Meg tudja ismételni pekingi győzelmét Vajda Attila? És Kozák Danuta valamint a Dombi - Kökény páros tudja-e a legjobb formáját nyújtani? És a többiek hány érmet lapátolnak össze? Húsz év után tud-e nyerni a női négyes?



Az öttusa sport kiválóságaira nem gondol senki?

Tóth Adrien és Marosi Ádám 2010-es plakáton

Marosi Ádám 2011-es százhalombattai világkupán


Kasza Róbert szintén Százhalombattán


Mire lesz elég a debreceni Eb-n szerzett sok úszó érem? Mit érnek ezek a világszínpadon? Vajon hány londoni éremszerző van a képen?





Lesz-e magyar arany és ezüst Hosszú Katinkának és Jakabos Zsuzsának köszönhetően, mint 2010-ben a budapesti Eb-n?



Szól-e majd a magyar Himnusz Cseh Lászlónak, mint a 2010.es budapesti Eb-n?




Terem-e babér cselgáncsozóinknak és birkózóinknak?
Képesek-ecsodát tenni férfi kézilabdázóink?
És hány sportoló lehet, akire most nem gondoltam és meglepetést szerez majd Londonban? Hányan lesznek, akiknek nevét egy ország tanulja meg egyik napról a másikra?


Egy kis pekingi kajak-kenus szurkolói hangulattal kívánom minél több legyen!



Sikerkovácsok folytatás itt.