Nem lesz abból kovács, kinek... - Szöul

avagy gyakorlás nélkül semmit sem lehet elsajátítani

Sikerkovács folyt.

Az 1988-as Szöulban rendezett olimpia szintén emlékzetes számomra. Az olimpia idejére szabadságot vettünk ki a tesómmal és elutaztunk a szüleinkhez nyaralni. Olcsó és kényelmes megoldás volt. A szüleink minden gondolatunkat lesték, teljesen kiszolgáltak bennünket. Egyetlen dolgunk volt csak, a szurkolás.

Ekkor vettem először Olimpiai Kalauzt a szurkoláshoz. Ez a sorozat, azóta is nagy kedvencem. Bár az idén még nem tudtam beszerezni. Csak kósza hírek terjengnek arról, hogy megjelent, de csak belső használatra, így hivatalosan nem kapható.


 

Biztos szerepet játszott a csodálatban az is, hogy az olimpia előtt megvettük a család első színes Tv-jét. A keresetemből havonta mindig félre tettem egy kis összeget.  - Bocs, de a félretett összegre és Tv árára sem emlékszem. Pedig érdekes lenne összehasonlítani a mai árakkal. - Amikor pár év múlva majdnem összejött a Tv ára, a tesóm bejelentette, hogy ő is beszáll a businessbe. Ne gyűjtögessek tovább, vegyük meg a tv-t még az olimpia előtt. Volt is nagy meglepetés otthon, amikor beállítottunk a csodával. Mondanom sem kell, le sem vettük a tekintetünket a készülékről. Biztos a mi lelkesedésünknek is köszönhető, hogy kemény munkával 11 aranyat szereztek meg nagyszerű sportolóink. Itt szerezte első aranyát Egyerszegi Krisztina.



A 11 arany, 6 ezüst és 6 bronz érem igazán dicséretes teljesítmény.

Az egyik aranyat a férfi öttusa csapat nyerte Mizsér Attila, Fábián László, Martinek János összeállításban.


Mizsér Attila aranyérmes csapattagként kapott oklevele


Egyéniben Martinek János első, míg Mizsér Attila negyedik helyzést ért el.


Magyarország ismét adott ki emlékérmét.



Atalanta emlékérme


Atalanta emlékérme

Az idő eltolódás miatt nem voltegyszerű élőben követni az eseményeket. De ez volt a legkevesebb, amit megtehettünk.


Hogy kedvet csináljak a továbbiakhoz is, íme egy újabb virágos kép Pekingből.





Sikerkovácsok folytatás itt.