Ad az isten, akinek nincsen - Közös az út alapítvány karácsonyi adomány gyűjtése

avagy a szegénynek is lehet még jó sora

Jó érzésű és adakozni képes emberek segítségét kéri a Közös az út alapítvány, mély szegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát tehessék boldogabbá. Nincs könnyű dolguk. 

Épp a napokban robbant két alapítványi botrány is. Kiderült, hogy a gyermekmentéssel foglalkozó alapítványok az adományok jó részét reklámokra, saját működésük fenntartására fordították, miközben a rászorulókhoz az összegyűjtött adományok egy százaléka sem jutott el.  

A Közös az út alapítvány teljesen megbízható, az adományok valóban a rászorulókhoz kerülnek. Nemcsak reklámokra nem költenek, de az alapítvány önkéntesei semmiféle költségtérítést nem számolnak el. Többek közt saját autóikat használják az adományok szétosztásához, amibe a benzint is saját pénzből finanszírozzák.



Közös az út Alapítvány Mikulása





A Közös az út alapítvány felhívása:
"2011 és 2012 Karácsonyán sok jó szándékú ember segítsége, támogatása lehetővé tette, hogy a Közös az út Alapítvány közvetítésével mindkét évben 3-4 ormánsági településen élő, kb. 130 kisgyermek, általános iskolás tanuló kapjon ajándékot. Az előre elkészített, névre szóló ajándékokat egy Ünnepség keretében adtuk át a gyermekek számára, valamint az ajándékozás mellett különböző programokkal, kreatív játékokkal is próbáltuk széppé és emlékezetessé tenni a napot.

Alapítványunk egész évben sok rászoruló családon segített tartós élelmiszerrel, a gyermekek étkeztetésével, további anyagi gondok enyhítésével. Ezt a segítséget, támogatást Karácsonykor is szeretnénk folytatni, kiemelten a szegény kistérségekben vagy nagycsaládokban nevelkedő gyermekek körében. Ahhoz, hogy a segítség minél több gyermekhez eljusson, mi önmagunkban kevesek vagyunk. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is kérjük az Önök támogatását abban, hogy rászoruló családok gyermekei számára szebbé tudjuk tenni a Karácsonyt. Terveink szerint 2013. december 14-én Drávasztárán, Drávaiványiban, Zalátán és Kemsén élő 140-150 gyermek részvételével rendezünk Karácsonyi Ünnepséget, amelynek keretében – hasonlóan az előző évekhez – szeretnénk névre szóló ajándékot adni a gyerekeknek.
Az ormánsági települések mellett pécsi nagycsaládokban nevelkedő 15-16, illetve egy gyermekotthonban átmeneti ellátásban részesülő 10-12 gyerek számára szeretnénk hasonló meglepetéssel kedveskedni Karácsony előtt. A gyermekek olyan családokban nevelkednek, amelyek sokszor nehezen tudják biztosítani a megélhetéshez szükséges anyagi forrásokat, illetve ahol a gyerekek különböző alkalmakkor történő magajándékozása is nehézségekbe ütközik.

Ehhez kérjük az Ön segítségét! Amennyiben van lehetősége, és szeretettel teszi, kérjük, hogy egy-egy gyermek számára készítsen személyes karácsonyi ajándékot, a gyermek nemét és életkorát figyelembe véve maximum 3500-4000 forint értékű játékkal, könyvvel, stb.!

Ha úgy érzi, hogy tud és akar segíteni, és karácsonyi ajándékát a Közös az út Alapítvány közreműködésével szívesen juttatná el a rászoruló családokban élő gyermekeknek, kérjük, hogy írjon az alapítvány Facebook oldalára vagy a csillikl@yahoo.com email címre.

A kapcsolatfelvételt követően egyeztetjük, hogy melyik gyermek számára tud ajándékot készíteni, valamint azt is, hogy a felajánlott ajándékot mikor és hogyan tudjuk átvenni Öntől.

Köszönettel:

Közös az út alapítvány"

Kiosztásra váró ajándékok

Ajánlanék még egy cikket az alapítványról. Ezt pár hónappal ezelőtt írtam, amikor az alapítvány egyik koordinátorát, Csillik Lászlót a Jó embert keresünk díjra jelölték:
http://viragutazo.blogspot.hu/2013/08/amilyen-az-ember-olyan-tette-kozos-az.html


Tavaly ilyenkor nem hallottam az Alapítvány karácsonyi gyűjtési akcójáról, így arról lemaradtam. Idén viszont már jelenkeztem és izgatottan várom a visszajelzést, hogy hány éves gyerek részére vásároljak be, kinek tudom legalább pár napját kicsit örömtelibbé varázsolni.

Tedd a saját ünneped is boldogabbá az adakozással, hisz adni jó dolog!