Kideríti az idő az igazságot - A tavasz dícsérete

avagy az igazságnak ki kell derülnie, s előbb-utóbb győznie kell

Kedvenc évszakom a tavasz. Csodálatos színeivel, illataival, a természet látványos éledésével mindig elvarázsol. A csillagászati tavasz kezdete március 21, de sokan már az egész márciust tavaszi hónapnak tekintik, hisz a meteorológiai tavasz március 1.-jén kezdődik. Egy biztos, már nagyon éledezik a természet. Az első apró hírnökök, a hóvirág, a téltemető, a krókuszok és a kankalin már megjelentek az erdőkben, kis kertekben. A madarak csicsergése is egyre vidámabb. A virágboltok, kertészeti áruházak is színes virágpompával csalogatnak. 

Tulipán 


A balkonkertészkedéssel foglalkozó Balkonada oldalamon adtam pár tippet, hogy a sötét estéken, a borongós napokon is élvezhesd a tavasz a lakásban vagy az erkélyen. 


Kankalin, primula

Tudom, hogy a tavasz iránti rajongásommal nem vagyok egyedül. Egyik legszebb bizonyíték erre az alábbi idézet:

 "A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted. (...) A tavaszban ugyanis már ott van a nyár ígérete. A ragyogó napsütésé, a melegé, az életé. Még nincs nyár, de már tudod, hogy jön, hogy az következik. Így a boldog várakozás ideje is a tavasz. És így kétszeresen szép. De van egy még szebb tavasz. Ami a szívedben, a lelkedben ébred. És ez a tavasz a legszebb, a legfontosabb. Mert ha a szívedben, a lelkedben tavasz él, akkor az ablakon túl lehet tél, lehet vihar, lehet bármi... ha kinézel, te csak virágzó magnóliát, nyíló virágokat, repdeső katicákat, csörgedező patakot látsz. Mert a lelkedből látod. A tavaszt. Szíved tavaszát."

Csitáry-Hock Tamás



Varázsolj tavaszt a lakásba! Élvezd hát a szívet tavaszát! Jó sokáig!