Nyerj belépőjegyet a kaktusz kiállításra!

Karib–tenger kaktuszai címmel rendezi szokásos őszi kiállítását és vásárát a  Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 2017. szeptember 8-10-ig, az ELTE Füvészkertben. Egy kis szerencsével most ingyen megtekintheted az egzotikus növény csodákat.




A karibi szigetvilágról a fehérhomokos kókuszpálmás tenger partok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe.
Bármilyen furcsa is ez a valóban trópusi szigetvilág igen nagy számban kaktuszok otthonául is szolgál!
Ezen egzotikus növény csodák tárlatára invitálja a növény kedvelőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 2017. szeptember 8-10. között az ELTE Füvészkertjében /Budapest VIII. Illés u. 25/ naponta 9-től-17 óráig!



A növényeket természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva, a karibi növényvilágot.
A kiállításon bemutatásra kerülnek a ritkán látható és Dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai Dinnyekaktuszok /Melocactus nemzetség/, melegkedvelő oszlop kaktuszok, de megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában.
Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktusz gyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.


Kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, a megfáradt vendégeket étel, ital és kávé kínálat várja a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben!
Kiállításunk egyben emlékkiállítás, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézzük meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magán gyűjtemény létrehozója volt!
Rendezvényünkre szeretettel várunk minden növénybarátot!
www.kaktuszgyujtok.hu



Nyerj jegyet a Karib-tenger kaktuszai kiállításra!

Válaszolj az alábbi kérdésre és nyerd meg az 5 db páros belépő egyikét! A játék 2017. szeptember 4-én éjfélkor zárul. A nyertesek nevét a Balkonada.hu oldalon teszem közzé szeptember 5-én és az általuk megadott email címen értesítem.



További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Pozsgafa gondozása olvasói tanácsokkal
🌷 Kaktuszok, a tövises szépségek gondozása
🌷 Az idei év kedvencei a pozsgás növények
🌷 Így hozz létre fűszerkertet a balkonon
🌷 Készíts fűszertornyot az erkélyre
🌷 Így lesz szép a levendulád
🌷 Dekoratív virágtartó pozsgás növényekhez saját kezűleg
🌷 Tavaszi kaktusz kiállítás csodái videón