Nyerj kaktusz kiállítás belépőt!

Ismét lesz tavaszi kaktusz kiállítás a Füvészkertben és most ismét megnyerheted a belépőjegyed! Az Országos Kaktusz Kiállítás/Vásár és Bonsai bemutatóra az ELTE Füvészkertben Budapesten kerül sor 2018. május 18-21-ig.


tavaszi kaktusz

Egy igazán egzotikus és különleges kaktusz nemzetség kerül a tavaszi kaktusz kiállítás fókuszába, mégpedig a csillagkaktuszok, azaz az Astrophytum nemzetség tagjai. Miért különlegesek ezek a növények? Először is azért, mert a kaktuszokról az embereknek rögtön a szúrós tövisek képe jelenik meg, ezeknek  a növényeknek nagy része pedig tövis nélküli életet él, de van olyan fajuk is, ami pont az extrém tövisei miatt szép.

Hazájuk Mexikó középső része, ahol a környezetbe beleolvadva élik mindennapjaikat, és bontják gyakran 10 cm –es sárga virágjaikat. Alakja többé-kevésbé gömbölyded, de ritkásan bordázott. A bordák száma fajonként és változatonként más és más lehet; egyeseké élesebb, másoké tompább, néhány változaté teljesen lapos.

Természetesen a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének tagjai bemutatják kiállításunkon a különlegesebb Astropophytum fajokat és a díszes nemesített kaktuszokat is; de a látogatók találkozhatnak majd a „valódi” azaz tövisruhás kaktusz nemzetségekkel és egyéb szukkulens növényekkel is.

A japán nemesítésű Astrophytumok mellett megjelenik a japán növény kultúra több évezredes hagyománya is a Bonsai. Az Egyetemi Bonsai Club jóvoltából kiállításunk ideje alatt egy Bonsai bemutató keretében látogatóink megismerkedhetnek a Bonsai művészetével is!

A négy napon növényvásárral, gyermek foglalkoztatóval, étkezési és kávézási lehetőséggel várjuk a növények szerelmeseit a pünkösdi ünnepek alatt május 18-21 között a késő tavaszi pompában díszítő ELTE füvészkertben, Budapesten az Illés utca 25. alatt!

Nyitva: 9.00-17.00
További információ: www.kaktuszgyujtok.hu

 Válaszolj helyesen és nyerd meg a 10 páros belép egyikét a tavaszi kaktusz kiállításra!



A feltett kérdésre helyesen válaszolók között 10 db páros belépőjegyet sorsolok ki. A játék 2018. május 15-én 23.59-kor zárul. A nyerteseket az általuk megadott email címen értesítem és nevüket itt a Balkonada.hu oldalon is megjelenítem.