Pászol, mint Ábel szűre - Magyar Virágkötészeti Bajnokság 2013

avagy valami egyáltalán nem illik valamihez, valakihez

Az idei évi Magyar Virágkötészeti Bajnokság alkotásairól sok mindent el lehet mondani, de, hogy valami nem illett volna valamihez, azt nem. A hagyományosan Tatán, a Víz, Zene, Virág Fesztivál keretében megrendezett virágkötészeti bajnokságon kilenc kitűnő virágkötő mester versengett az elsőségért. A nemek aránya is érdekesen alakult, 4 férfi és 5 hölgy vállalta a megmérettetést.


Téralkotás a bajnokságon

Az esemény helyszíneként a kissé elhanyagolt állapotú, jobb sorsra érdemes Eszterházy Kastélyt jelölték ki a szervezők. A versenyzőknek egy szabadon választott Verdi mű ihlette térbeli alkotást, egy virágcsokrot és egy menyasszonyi csokrot kellett összeállítaniuk. Meglepetés feladatként pedig egy kályhát kellett virágdíszekkel bedíszíteni.

Az alkotások fantasztikusra sikeredtek. Az összesített győzelmet és az ezzel a bajnoki címet Strassz A. Ciri érdemelte ki.

A verseny után két napon keresztül a nagyközönség is megszemlélhette az alkotásokat. Legnagyobb örömömre rengeteg érdeklődő volt, szinte alig lehetett lépni a termekben. Igazi kihívás volt olyan fotót készíteni, amibe nem lógott bele egy-egy látogató.

Csak azért, hogy némi negatívumot is mondjak megjegyzem, hogy szívesen hallgattam volna egy kis zenét is az alkotások nézegetése közben. Mennyivel izgalmasabb lett volna, ha a virágkompozíciók mellett felcsendültek volna a Traviáta vagy az Álarcos bál dallamai. 




Izgatottan várom a jövő évi versenyt. Milyen új trendek lesznek? Milyen új anyagokat csempésznek még be a virágok közé? Ki lesz az a zeneszerző, akinek zenéje múzsaként szolgál majd?

A fesztivál másik szenzációja a LélekMesélők kiállítás volt, amelyről itt olvashatsz.