Türelem rózsát terem

avagy a kitartás, a türelem meghozza a várt eredményt

Mint a címben szereplő szép magyar közmondás is sugallja, az élet minden területén fő a türelem, a kitartás. Csodákra lehet várni, csak nem érdemes. Mindenhez idő kell, semmitől nem várhatunk azonnali eredményt, sikert. Akarattal, szorgalommal az ember szinte mindent elérhet. Megvalósíthatja álmait, megváltoztathatja sorsát.

A cél elérésig vezető úton néha akadályokba ütközünk, lejtmenetbe vagy zsák utcába kerülünk. A völgybe érve aztán örülünk, hogy innen csak felfelé vezet az út. Minden rázós helyzetben többnyire csak saját magunkra, saját hitünkre számíthatunk. Hinni kell önmagunkban, erőnkben. Saját hitünk a legfontosabb alap. Ha Te nem hiszel magadban, hogy tudnád ezt elvárni másoktól?
Szép szavakra, segítő kezekre, simogatásokra, ölölésekre, az emberek jó indulatára mindenkinek szüksége van. A családunk, barátaink, kollégáink támogatása segít felülkerekedni a nehéz helyzeteken, megoldást találni a megoldhatatlannak hit kérdésekre is. Nélkülük csak félkezű óriások lehetünk. De ez kinek lenne a célja?

Virágözön


Nagyon fontos, hogyha bárkinek segítő szándékkal kezet nyújtasz, azt mindig önzetlenül tedd. Ha valamit első blikkre jónak gondolsz, tedd meg. Ne gondolkozz azon mit várhatsz cserébe, mi lehet a viszonzás. Mindig adj többet, mint amit elvárnának. Ne várj viszonzást, ne remélj hálát. Így biztos nem fogsz csalódni. Amit adtál, kamatostul visszafogod kapni, csak legfeljebb egy másik személytől.

Hidd el az élet kiegyenlíti magát. Ha a sors megfoszt valamitől, elvesz valahonnan valamit ne sokat bánkódj miatta. Az élet egy másik területén, ahol esetleg nem is várnád kárpótolni fog a sors.

Ha úgy érzed, hogy nem a megfelelő munkahelyen vagy társsal vagy, tegyél ellene. A változási igény felismerése fél siker. Sírással, panaszkodással, írigykedéssel nem mész semmire. Ha változtatni akarsz lépned kell. Csak arra vigyázz ne lépj be ugyanabba a gödörbe mégegyszer.
Szívóssággal, kemény munkával, kitartással a nulláról kezdve is fel tudod újra építeni álmaid, magadat.

Az egyik kedvenc zenekaorm, a  Magna Cum Laude szavaival élve: "Ne menekülj, csak színezd újra"  





A virágok, a növények is olyan szívósak, mint az emberek. A legkisebb résben is megtalálják a saját életterüket és virulnak nagy-nagy örömünkre.

Akár a betonrengeteg közepén:.


Pipacs




Búzavirág


Akár a veteményeskertben a hagymák, kaprok között:



Akár a sivatagban: (Egyesült Arab Emirátusok)





Ez a kis növény pedig az Egri vár falán örvendeztetett meg bennünket:



Ha ezt eddig türelmesen végig nézted, akkor igazán megérdemelsz egy szál rózsát a szüleim kertjéből.

Rózsa