Isten fizesse meg - Köszönet az Olimpikonoknak!

avagy viszonozni nem tudom, de köszönöm


Köszönöm mégegyszer az izgalmas küzdelmeket, a sikereket olimpikonjainknak!

 A sok olimpiai bejegyzés után ideje visszatérni az eredeti irányvonalhoz, a virágokhoz. A helyszín még maradjon egy kicsit London, mert igazán érdemes.


Olimpiai Park vadvirágai


Az olimpiai játékok egyik legfontosabb helyszíne az Olimpiai Park volt. Pár évvel ezelőtt itt még romos gyár épületek roskadoztak. A 2,5  km kitekiterjedésű parkosított területen a 8 új sportlétesítményen és az olimpiai falun kívül éttermek, bárok, üzletek kaptak helyet. A park déli része a Játékok fesztivál légkörét biztosítja folyóparti kertjeivel, programjaival, kávéházaival és bárjaival. 

Az északi terület csendesebb kikapcsolódási lehetőségeket kínál, és otthont ad az élővilág számos képviselőjének a jégmadártól a vidráig. Természetesen ebből a környezetből a virágok sem hiányozhatnak.

Az Olimpai Park és környéke az olimpiai megnyitóra vadvirágos mezővé változott.



London vadvirágai



Londoni búzavirágok



Londoni vadvirágmező


A megnyitó előtt 2 és fél hónappal vetették el a magokat, hogy a mező pont időre boruljon virágba. A megnyitó napjára az olimpiai park és környéke Anglia legnagyobb ember által ültetett vadvirágos mezejévé változott.


Csodás színek




Nem csak a fű zöldebb Londonban

Ha már London, akkor nem maradhat ki a 2012-es év legnépszerűbb virágcsokra, a londoni Olimpia díjátadó csokra. 



©2012, JanePacker


A híres csokorból 4.400 darabot osztottak ki az olimpia két hete alatt.

A terevezésnél nem csak az esztétikai élményre gondoltak, nagyon sok szempontot figyelembe vettek. Fontos követelmény volt, hogy a csokor csak olyan növényeket tartalmazzon, amiket Angliában is termesztenek. A virágkompozícióhoz a virágokon túl gyógynövényeket is felhasználtak. Ügyeltek azonban arra, hogy allergiát okozó növények ne kerüljenek a csokorba.



©2012, JanePacker - a csokor készítés fázisában



A levendula, menta és a rozmaring az illatanyaguk segítségével, a búza a benne rejlő vitalitás élményével, a virágok élénk színeikkel hatnak az érzékszerveinkre.


Képermyőről nézve kicsit hangsúlytalannak, jellegtelennek találtam. Valószínű csak az érmeseink ragyogása homolyosította el a csokrok erényeit.



Dombi Rudolf és Kökény Roland arannyal


Douchev-Janics Natasa ezüst és bronz


Marosi Ádám bronz


Gratulálok, a készítőknek a kedvenceinkkel együtt szerethető csokrokhoz!