Nem lesz abból kovács, kinek... - Peking 3

avagy gyakorlás nélkül semmit sem lehet elsajátítani

Sikerkovácsok folyt.


Az atlétikán kívül Szurkoltunk férfi és női kézilabda, férfi és női vizilabda meccsen, férfi öttusán és a kajak-kenu döntőkön is.


Minden sportlétesítmény impozáns és hatalmas volt.
Az öttusa stadion kivülről

Peking Öttusa stadion
és belülről


A "szép" sárga esőkabátokat a rendezők osztogatták

A szakadó esőben nagyon felázott a pálya, nagyon baleset veszélyes volt a lovaglás és a futás alatt is. Sajnos sem Balogh Gábornak, sem Horváth Viktornak nem sikerült érmet szereznie.A magyar kézilabdás fiúk sajnos nem jutottak ki Pekingbe. Viszont, ha már volt jegyünk, akkor nem hagyhattuk ki a férfi  kézi meccset sem. Annak is meg volt a maga bája, hogy tét nélkül, csak a játék szépségeit élvezve ültünk a nézőtéren.


Norvég és svéd szurkolói tábor a férfi kézilabda meccsen

Még jó, hogy a férfi meccsen szusszanhattunk egy kicsit. Így legalább másnap volt energiánk kiabálni, felállva szurkolni a női kézilabda mérkőzésen. Ez a nap is érdekesen alakult. Nem volt jegyünk, így városnézésre indultunk, ahhoz öltöztünk. Azért megnéztünk nem árulnak-e véletlenül jegyet a csarnok előtt a magyar meccsre. Jó ötlet volt. Árultak. Ráadásul alapáron jutottunk hozzá.Nem nehéz megtaláni bennünket a piros-fehér-zöld tömegben

Ha a nemzeti színű ruha nem is, a magyar zászló az alapfelszerelésünk része volt. Állandóan ott lapult a táskánkban, hogy a megfelelő helyen, időpontban előkaphassuk.

Valamelyik magyar online újságban megjelent fotón a kolléganőm fedezett fel bennünket és küldte el.

A mérkőzés nagyon szuper volt, bár a háttal álló buzdítótól időnként korlátozottan láttunk. Női kézilabda csapatunk nagyszerű csatában győzte le a románokat.


Gyönyörű sorfal


Újabb gól!


Szerintem Ő nem sokat látott a meccsből, néha én se tőle


Szép volt Lányok! Sportszerűen a lányok megköszönték a szurkolóknak a buzdítást


A kézilabda meccs után kezdődött a másik csarnokban a női vizilabda mérkőzés, amire nekünk nem volt jegyünk. Hasonló cipőben járt a kéziladba meccsen szurkoló magyarok jó része. Pekingben nem működött az a rendszer, ami Sydney-ben. Itt ha egyszer kiléptél a jegyeddel a csarnokból, akkor nem tudtál visszamenni. Nem lehetett az előző meccsről kijövő szurkolóktól megvenni a jegyet féláron és azzal bemenni a második meccsre. Pedig lett volna rá igény bőven.

Egy szemfüles honfitársunk észrevette azonban, hogy a kordont egy kicsit félrehúzva be tudunk jutni a viziladba csarnok elé. Ahol egy ember betud jutni, ott több is. Természetesen többen is követtük. Mire az önkéntesek feleszméltek, már kb. 80-100 magyar szurkoló besurrant ezen a résen a nézőtérre.


Kézilabda örömmámorban úszó magyarok jegy nélküli rohama a női vizilabda meccsre


A csarnok még az illegálisan bejutó szurkolókkal együtt is elég fokhíjas volt. Közel sem volt tele, mert az első meccs után távozott a szurkolók egy része. Még örölhettek is a szervezők, hogy nem kellett az üres lelátókat mutatni a Tv-ben.


Sikerkovácsok folytatás itt.

Megjegyzések