Tökkel ijeszt valakit - Halloween 3

avagy olyasmivel ijeszti, amitől az nem fél


Napjainkra már itthon is egyre divatosabb a Halloween megünneplése, a Mindenszenteket megelőző nap vidám hangulata. Nemcsak a gyermekek kapnak előszeretettel az alkalmon, hogy boszorkányos és ijesztő ruhákat öltsenek, kivájt tökökből lámpásokat készítsenek. Sok étteremben, szórakozó helyen és családokban rendeznek Halloween partyt.


Több helyen hírdetnek tökfaragó versenyt, jótékonykodhatunk Halloween kapcsán és a Fővárosi Állatkert is faragott tökfejekben kínálja egyes állatoknak a finom csemegéket.

Saját magunk is kitalálhatunk a töklámpáson túl is új dolgokat az otthonunk csinosítására.


Dísztökből készített lámpás


A kisebb méretű dísztökökből virágformát is faraghatunk. Ha megfelelő mélyedést vágunk a több aljába, akkor akár magasabb gyertyát is belehelyezhetünk.



Dísztök, mint gyertyatartó


A sütőtök vagy dísztök felső részét levágva akár kaspóként is szolgálhat.


Az ősz beköszöntével próbáljuk meg melegebbé, meghittebbé varázsolni a lakást. A hidegidő és a rövidülő nappalok miatt már kevesebbet tudunk a szabadban tartózkodni. Csaljunk egy kicsit, próbáljuk meg becsempészni a természetet az otthonunkba.

A természet szép növényeivel, terméseivel dekoráljuk a lakást, hogy az őszi hangulat a nappaliba és a konyhába is beköltözzön. Készíthetünk pl. Halloween sarkot is kosarakba helyezett növényekkel, termésekkel, kiegészítőkkel.


Készítsünk asztaldíszeket, pl. mini növények összeültetésével. Jó hangulatú összeültetés készülhet pl. krizantémból, mini rózsából vagy korallvirágból. A növények között és mellett akár halványzöld és a növények színéhez hasonló árnyalatú dísztököket is elhelyezhetünk.



Asztaldísz dísztök alapba kerti virágokból


Ha valaki mégis szabadidős programra vágyik, néhány link a budapestieknek ajánlott programokhoz:

Töklámpás fesztivál - Hősök tere : Adománygyűjtés a gyermekétkeztetési alapítvány részére

Tökparti állatokkal - Fővárosi állatkert

Halloween fesztivál, tök, smink és jelmez verseny - Vörösmarty tér


Jó szórakozást a bulihoz!