Még a nap is megáll az égen a csudájában - Budapest Vörösmarty tér I.

avagy hihetetlen, csodálatos dolog ez!

A európai karácsonyi vásárok számbavétele után nézzünk ki a budapesti Vörösmarty térre, a leghíresebb magyar karácsonyi vásárra.

A budapesti vásárt a tíz legjobb karácsonyi vásár között tartják számon Európában. A vásáron neves nép- és iparművészek természetes anyagokból, eredeti kézműves technikával készült portékáikat árusítják.  Gasztronómiai és kulturális rendezvények is kísérik a kirakodóvásárt. Az egész teret belengi a  hagyományos magyar népi ételek, a kürtőskalács, a kenyérlángos, a finom rétes, pecsenye, valamint a forralt bor csábító illata.

A jól bevált hagyományok mellett a szervezők minden évben igyekeznek újabb és újabb programokkal vonzóvá, emlékezetessé tenni a vásárt mind a magyarok, mind a szép számmal idelátogató túristák számára.


Van minden, mi szem szájnak ingere


Pár évvel ezelőtt a Gerbeaud-ház patinás épülete adventi kalandáriummá változott. Naponta nyitottak ki egy-egy ablakot, ami kortárs magyar művészek alkotásait rejtette.


Adventi kalandárium a Gerbeaud-ház épületén

Készül a finom kürtős kalács.
Más sül is!Csak, hogy a pecsenyére éhezők se maradjanak éhen!Tészta imádóknak pedig a finom kenyérlángos.

Ha eddig nem sikerült kedvet csinálni egy kis hangulatos esti nézelődéshez, akkor nézd meg ezt a szuper videót!Itt elolvashatod, hogy 2012-ben milyen programok várnak Rád a Vörösmarty téren.