Még a nap is megáll az égen a csudájában - Budapest Vörösmarty tér II.

avagy hihetetlen, csodálatos dolog ez! 

Folytatva a Vörösmarty téri Karácsonyi vásár témát, nézzük 2012-ben milyen programok várnak a Vörösmarty téri Karácsonyi vásárban (Christmas Fair Budapest).

A vásár december 23-ig naponta 10.00 és 21.00 között látogatható.
Decemeber 24-én 10.00 és 14.00 közt lesz nyitva.
December 25, 26-án zárva.
December 27-30 10.00-21.00 csak vendéglátás.
December 31. 10.00 - 04.00 Szilveszter, csak vendéglátás.

A tér közepén helyezkedik el a Varázskert, ami hétvégenként gyermekbirodalommá alakul. Az állandó játszóházi programok mellett itt található a hatalmas adventi koszorú.


Betlehemi jászol a karácsonyfa alatt

Kézművesek, iparművészek két kezi munkájának eredményeként szép, míves karácsonyi ajándékokra lelehetünk. Vásárolhatunk szőrmét, bőrt, fa, üveg és kerámia árút, bábokat, szárazvirág és textil ajándékokat, mézeskalácsot, ékszert, csokoládét, népi hangszereket, csuhé babát, könyveket, cd-t és még sok-sok ajándéknak kitűnő tárgyat.

Fűtött, kézműves játszóház várja a csöppségeket. Pedagógus segítségével hétköznap 14 és 18 óra között, hétvégén 10-13 és 16-19 között mézeskalácsot süthetnek, irókázhatnak és hátrányos helyzetű gyermekek részére ajándékot készíthetnek.

Mézeskalács falu


Minden adventi vasárnap 16.00-kor ünnepélyes keretek közt meggyújtják az újabb gyertyát az adventi koszorún.


December 16-án közös gyertya gyújtásra invitálnak. A betlehemi Születés-kápolnában meggyújtott mécsesről Bécs érintésével érkezik Budapestre a láng. A Betlehemből származó lángról bárki meggyújthatja saját gyertyáját és otthonába viheti a Betlehemi Lángot.



Faragott Betlehemi jászol a Vörösmarty téren

A tér sarkában felállított szinpad szinvonalas programjai naponta 17.00 és 20.00 között tekinthetők meg. Lesz itt népzene, világzene, jazz, utcazenészek, énekmondók, táncház, bábelőadások.


A kortárs magyar művészek alkotásait bemutató adventi kalendáriumban ugyan nem gyögyörködhetünk már, de a Gerbeaud-ház az idén sem marad díszítés nélkül. Ablakai, falai naponta 17, 18, 19 és 20 órakor megelevenednek. 3 dimenziós épületfestő technika segítségével készül a virtuális varázslat. A különleges fényárban úszó épület minden bizonnyal minden arra járót elkápráztat majd.


Gerbeaud-ház adventi kalendáriummal

Természetesen a gasztronómia kedvelői sem fognak csalódni, ha kilátogatnak. Az idei díszvendég Kalocsa elsősorban a hungarikumnak számító pirospaprika felhasználásával készült ételeket kínál. De lesz még itt pecsenye, sparhelten sült lepény, kenyérlángos, kürtős kalács, parázson sült gesztenye, szalámik, kolbászok, kocsonya, sajtok, házi parasztkenyér, rétes.

 Az ital kínálat is igen változatos. A hagyományos forralt bor mellett kapható kézműves meggysör, krampampuli, bor, pálinka, puncs, teák. A teát és a forralt bort 3 különböző mintájú, vörös és fehér színű bögrében kinálják a pavilonok. Érdemes a kollekció minden darabját begyűjteni.

Jótékonykodásra is akad lehetőség.  A Mikulásgyár idén már a Vörösmarty téren is fogadja az önkéntesek adományait, hogy 300.000 mélyszegénységben élő család karácsonyát szebbé tegyék.

Az Ökumenikus segélyszervezet a helyszínen és a 1353-as telefonszámon várja az adományokat. 

Jó nézelődést és kóstolgatást kívánok!