Könnyű megnyerned, hol senki ellened - Bloggerina verseny 2013

avagy akinek nincs ellenfele, az nem dicsekedhet győzelemmel

Szuper kezdeményezésre hívták fel pár napja a figyelmemet. Amatőr női blogírók között versenyt hírdettek.

A verseny kiírás az Nlcafe oldaláról:
"A Nők Lapja Café és a Cafeblog hisz a blog közösségteremtő erejében és különös figyelmet fordít a nőkre, hiszen más szemmel látják a világot. A nők szavának, legyen az kimondott vagy leírt gondolat, ereje van. Ennek jegyében blogversenyt hirdetünk: keressük az ország legjobb női bloggerét!

2013. január 15-től indul a verseny!
Két héten keresztül ajánlhatod kedvenc blogodat, vagy akár saját magad. Január 28-tól február 17-ig az olvasóké, rajongóké a főszerep, ők voksolnak a jelölt blogokra. Február 18-től a zsűri veszi át a főszerepet, az ötven legtöbb szavazatot kapott blog közül kiválasztják, ki lesz 2013 Bloggerinája és ki lesz a különdíjas. Döntésük 2013. február 24-én születik meg, a díjátadóra március 1-jén kerül sor.

A zsűri: Jakab Kriszta, a Nők Lapja Café főszerkesztője, Sixx, a comment:com és a Hogyvolt blog bloggere, Hódos Hajni és Dulai Péter, a Cafeblog szerkesztői.Szállj versenybe és legyél te 2013 Bloggerinája!" 

Mit tehet ilyenkor egy kezdő, a blogírással épp csak ismerkedő nő?  

Legyinthet, kezdheti a kifogásokkal, "á, ez nekem úgy sem sikerülhet", "miért égessem magam a rangos versenyben a sok profi között", "úgy is le van zsírozva a végeredmény" és még sorolhatnám. 

Vagy nézheti az egésznek a pozitív oldalát. Mondhatja azt, hogy "ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy többen megismerjék a blogomat", "végre visszajelzést kaphatok, hogy érdekel-e egyáltalán valakit amit én itt éjszakánként összekörmölök".  

Az első megingások után én is csak a lehetőséget láttam a versenyen való indulásban. Ahogy teltek a napok egyre erősödött bennem az érzés, hogy meg kell próbálni, veszteni valóm nincs. Minden a sors által kínált lehetőséget meg kell ragadni. Nem szabad hagyni, hogy a jó alkalmak elmenjenek mellettünk. Inkább mondjam azt utólag, hogy még sem volt egy jó döntés, mint búslakodjak, siránkozzak, amiatt, hogy nem vágtam bele, meg sem próbáltam.  

Nagyon sok érdekes, értékes blog indult a versenyen. Érdemes átböngészni a listát és belenézni egy-egy írásba is. Elég széles és változatos a paletta. Rengeteg gasztroblog és kreatív otthon teremtéssel kapcsolatos oldal szállt versenybe. Sok kis gyermekes anyuka osztja meg mindennapi csodáit az olvasóval és vannak divattanács adó blogok is. Biztos mindenki talál kedvére valót.

Megköszönöm, ha az én blogomat is érdemesnek tartod arra, hogy a legjobb 50-be bekerüljön és az 5 szavazatod egyikét a Virágutazó blogra adod le.