Szerelem, bor, kocka ürítik az erszényt - Valentin napi ajándék tippek

avagy sok pénzt elvisz az udvarlás, az ital és a szerencse játék


Már csak két nap és itt a Valentin-nap, érdemes egy kicsit felkészülni rá. Szeretnék pár ötletet adni a felkészüléshez, néhány tippel segíteni, hogy ez a nap piros betűs ünneppé válhasson a szívedben. 

Főleg az angolszász országokban tartják Szent Bálint napján, február 14-én a Valentine's Day-t, a Valentin-napot, azaz a szerelmesek ünnepét. Hazánkban az 1990-es évek elején az angol név közvetlen átvétele miatt Valentin-nap néven vált ismerté. A Valentin-napról alkotott vélemények még 20 év távlatában is megoszlanak. Sokan még manapság sem tudják eldönteni vegyenek-e, készítsenek-e ekkor ajándékot a kedvesüknek, házastársuknak, szeretteiknek vagy sem.

Romantikus este elmaradhatatlan kelléke a gyertya


Többen azért ellenzik, utasítják el, mert nem a hagyományos magyar kultúra része. Ha jól belegondolunk a többi ünnepünkre is igaz ez az állítás. A mikulás, a karácsonyfa állítás szokása sem magyar eredetű, mégis meghonosodott nálunk is és ma már természetesnek tűnik. A világ folyamatosan változik, alakulnak és tűnnek el ünnepek. A más nemzetek jó ötleteit, pozitív példáit pedig nem szégyen átvenni. 


Miért fontos a Valentin-nap? Hogy lehet felejthetetlenné tenni?

A Valentin-nap nem a nagy ajándékokról, pénzköltésről szól. Sokkal inkább a szeretet kifejezéséről, a nagyobb odafigyelésről, a kényeztetésről, a szeretetünk, kapcsolatunk megerősítéséről szól. Amondó vagyok, hogy a szerettünket kifejezni sosem felesleges, a szeretből sosem elég, ki kell mutatni a szeretetünket minden nap, amíg megtehetjük.

Persze ehhez nincs szükség nagy dolgokra, drága ajándékokra. Egy szál virágnak, egy virágcsokornak, egy kis apró kézzel készített vagy szeretettel vásárolt személyre szóló ajándéknak mindenki örül. Jó tudni és érezni, hogy a mindennapok rohanásában társunk arra is szakít időt, hogy ezt a napot kicsit kiemelje a szürke februári napok sorából. Persze semmit nem ér a Valentin-napon kapott ajándék, ha tudjuk, hogy nem szívből jön, ha érezzük, csak azért adták, mert ez szokás, elvárás. Ahhoz, hogy a megajándékozott érezze az ajándék  igazi értékét, az is kell, hogy nap, mint nap átélje a felé áradó szeretetet. Érezze, hogy egy igazi társ van mellette jóban-rosszban, nem pedig csak ember, akit mellé sodort az élet és kényelemből, érdekből mellette maradt.


Valentin-napi ajándék

Mint mindent, a Valentin-nap ünneplésének kérdését is jó előre megbeszélni. Az ünnep megtartásában vagy elutasításában is jó közös nevezőre jutni. A kényszeredett ünneplésnél még mindig jobb megoldás, ha közös akarattal nem ünnepeltek. A kényeztetésből, a figyelmességből sosem elég. Ajándékot adni és kapni is öröm és ez a nap egy jó alkalom egymás megajándékozására. Arra buzdítalak, hogy használd ki a lehetőséget, lepd meg szeretteidet valamivel.

bimbózó kapcsolatoknak, plátói szerelmeknek is kedvez ez a nap. Remek alkalom egy titkos üdvözlőlap, sms vagy virág küldésére a szeretett személy felé némi utalással a küldő személyére.

A Valentin-nap nem csak a szerelemről, a szerelmesekről szól. A szeretet ünnepe is, így ne felejtkezz meg a barátaid, a család tagjaid ünnepléséről, üdvözléséről sem.