Törvényben nem jó a hamarság - Gondenblog 2013 zsűrízés, díjak

avagy bíráskodást, az ítélkezést nem szabad elhamarkodni

A Gondenblog szavazás félidejére eljutottam oda, hogy alaposan szétnéztem a Goldenblog versenyben induló blogok közt. Mit ne mondjak, rögtön el is ment az élet kedvem. Na jó, elismerem ez azért egy kicsit túlzás. De beparáztam rendesen!

Az előző bejegyzésemben a Goldenblog nevezés kapcsán eufórikusan írtam a siker fontosságáról, mágikus hatalmáról.

Aztán, ahogy megnéztem a névsort, rögtön az inamba szállt a bátorság. Még, hogy siker! Egy ilyen nívós mezőnyben? Ennyi nagymúltú, szakmai körökben is elismert bloggal egy kategóriában? Atya ég!

Más az is sokkoló, hogy közel 1.200 blogot indítottak a versenybe. A legnépszerűbb katagóriának az Életmód bizonyult, ide érkezett a nevezések egynegyede. Az idén nemcsak a tradicionális blogok versengését hírdették meg. A közösségi média szinte minden, blogolásra alkalmas felületéről érkezett nevezés, az össz nevezéset  kb. 12%-a. Legnagyobb számban a Facebook-oldalak vesznek részt, megelőzve a YouTube-csatornákat, valamint Tumblr-, Google Plus- és Pinterest-profilokat.

Az Életmód kategória népszerűsége nem meglepő, ide került többek közt az összes utazási, sport-, hobbi-, kretív-, és gasztroblog. Itt van rögtön nagy példaképem, az utazási blogot író Travellina vagy a tévés grasztró műsoráról is ismert és már több könyvet is publikált Mautner Zsófia. Nagyon sok a több tízezres rajongó táború Facebook oldal. Tovább nem is sorolom!


Nem lesz egyszerű dolga a zsűrinek az biztos!


Kiből áll az Életmód kategória zsűrije, mik a díjak?

Minden kategóriának külön zsűrije van. Az Életmód kategória zsűrijéről ez olvasható a Goldenblog oldalon:

"Az izzasztó munkát Balla István vezeti majd, aki a hvg.hu Élet+Stílus rovatának vezetője, két partnere pedig egy állandó munkatársa és egy tavalyi Goldenblog-nyertes, név szerint

Gyimesi Zsuzsa, a hvg.hu Gasztro rovatának vezetője és

Hozleiter Fanny, a Mosolyka – Kerekesszékkel a világ című blog szerzője lesz."
/Forrás: Goldenblog/


Bevallom őszintén, közülük csak Fanny, azaz Mosolyka munkásságát ismerem. Imádom az őszinteségét, a stílusát. Imádom közvetlenségét, minden megnyilvánulását. Imádom, ahogy ír, ahogy nyilatkozik. Imádom a lelkesedését, amivel hegyeket képes megmozgatni. Imádom a mosolyát, az állandó vidámságát. Irigylem törhetetlen optimizmusát.


Nem is olyan rég épp autóval mentem és egy zebránál átengedtem őt a kis kocsijával. Épp nagyon siettem, így nem álltam meg, hogy elmondjam neki mennyire tisztelem és példaértékűnek tartom ahogy él, amit tesz. A legszívesebben kiszálltam volna, hogy megköszönjem neki azt a sok erőt, amit sugároz magából. Az erőt, ami kifogyhatatlan, amiből jut mindenkinek. Mindenkinek, aki nyitott arra, hogy befogadja. De hát ezt Ő úgy is tudja, a Facebook oldalán naponta kapja a pozitív visszajelzéseket. A szeret, ami visszaáramlik felé valójában az Ő csodálatos lényéből fakad.

Elég a kalandzásból, térjünk vissza a versenyhez.!

Na de mire ez a nagy felhajtás, mire megy ki a játék? 

Többféle díj is gazdára talál a versengés végén.

A zsűri által legjobbnak tartott blog írója minden kategóriában egy 16 GB-os iPadet kap ajándékba.

A közönség szavazatok alapján első helyen végzett bloggerek kategóriánként más-más ajándékot kapnak. 

Az Életmód kategória közönségdíjának nyereményei a Goldenblog oldal alapján:

"Vaskos a pakk: rögtön indulásként ott figyel benne például egy Beats Solo HD fejhallgató az iStyle-tól. A Beats by Dre szériába tartozó füles a Studio fejhallgatók kisebb, könnyebb változata, így bármilyen táskában elfér, viszont ugyanolyan pazar hangzást biztosít, mint a márka bármely másik terméke.

Emellett természetesen jár a nyertesnek főtámogatónk, a Ford díja, vagyis az egész hétvégére szóló autóbérlés is. Az autót a nyertes által választott időpontban péntektől hétfőig lehet használni.

Végül, de nem utolsó sorban jut két ajándék a HVG-től is: az egyik egy éves előfizetés a HVG Extra Pszichológia magazinra, a másik pedig egy 10 ezer Ft-os könyvcsomag, amely a Töltődj fel!, a Híres művészek titkos élete és az Ösztönösen című kötetekből áll össze."

A fentieken túl a zsűri kiválasztja az év felfedezettjét, a legjobban blogoló külföldön élő magyart, a legjobb tudásmegosztó blogot és az év legszórakoztatóbb blogját, valamint különdíjat ad a Goldenblog logóját legszellemesebben manipuláló versenyzőnek.

Pár napja megjelent, hogy a Blog.hu-s blogok egy külön kis versenyben is résztvesznek. Az értékes díjakat egy szakmai zsűri ítéli oda, ugyanakkor itt is díjazzák a közönség által legtöbb szavazatot kapott blogokat. Ebben nem vagyok érintett, mert az én blogom bloggeres.


Nagy örömömre egy hétig a közönség szavazásnál az első 10-ben volt a Virágutazó blog. Azóta sajnos nem látom az állást, mert csak az első 10 helyezett nevét mutatja. Köszönöm a szavazók bizalmát, támogatását. Szívesen veszem a további biztatásokat is a jobbra fent található linken.

Sok sikert a résztvevőknek! Győzzön a jobb és nyerjen mindenki!