Senki sem lehet bíró a maga ügyében - Zsűri tag: Prónay Gyula, Proko Travel

avagy senki sem dönthet elfogulatlanul olyan ügyben, amelyben önmaga is érdekelt 

Virágutazó Örömteli Pillanatok fotópályázatunk következő zsűritagja  a hölgyek után egy úr, Prónay Gyula, a Proko Travel utazási iroda ügyvezető igazgatója. Amikor azon törtem a fejem, hogy kik legyenek a zsűritagok, elsőként Prónay Gyulára gondoltam. Nagyon öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy elfogadta a felkérésem. 

Prónay Gyula, Proko Travel

Gyula mellett szólt, hogy tárgyilagosnak, őszintének ismertem meg és nem utolsó sorban több éves tapasztalata van utazási fotók elbírálásában. A Proko Travel évente meghirdeti fotópályázatát, ahol az útjaikon készült fotóval lehet nevezni. Az utazási iroda fotópályázatában a legjobbnak ítélt három fotó gazdája pénzjutalomban részesül, valamint a legjobb képek bekerülnek az iroda következő évi katalógusába is.  Egy-egy évben több száz kép érkezik a pályázatra, ebből választják ki a legütősebbeket.

Nagy utazó lévén több alkalommal utaztam már a Proko Travel irodával. Megbízhatóságuk, jól szervezett és kivitelezett útjaik, kimagasló szakmai szinvonaluk, jó ár-értékarányuk, remek idegenvezetőik számomra sokat nyomnak a latba, ha kellemes, tartalmas kikapcsolódáshoz böngészek az utazási irodák ajánlatai között. Eddig még egyszer sem csalódtam bennük. Szinte minden alkalommal a várokozásomon felül teljesítettek. Nemcsak a meghirdetett program teljesült 100 százalékosan, hanem minden alkalommal valami pluszt, valami kis figyelmessséget, valami meglepetést kaptunk.



Norvégiában a Proko Travellel a Fjordok közt úton 2005-ben

Úgy gondoltam meséljenek ők maguk, így a honlapukról szemezgetek:

"A PROKO TRAVEL idén már 20 éves! Az utak során ezért több meglepetéssel, különlegességgel kedveskedünk utasainknak. Az elmúlt 2 évtized alatt sokat változott az utazási szakma és ezzel együtt cégünk is.

Idén folyamatosan megújítjuk és fejlesztjük weboldalunkat (www.prokotravel.hu). Irodánk tagja a MUISZ-nak (Magyar Utazási Irodák Szövetsége), a reprezentatív szerveződésű Svájci Klubnak és a Top Ausztria csoportnak. Örömmel tapasztaljuk, hogy évről-évre növekszik igényes törzsközönségünk. Utasaink visszajelzéseit figyelembe véve kínálatunkat idén is bővítettük, illetve több utunkat megújítottuk, átírtuk, így törzsutasaink is találnak új érdekességeket. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sincs ** szállásunk és tovább növeltük a **** szállodáink számát.

Továbbra is használjuk az audio guide szettet azoknál az idegenvezetéseknél, ahol szükségét látjuk. Ez azt jelenti, hogy az utas kap egy fülhallgatós vevő szettet, amely segítségével hallja az idegenvezető adó szettjén keresztül történő tájékoztatást. Elsősorban a városlátogatásos utak során fogják használni idegenvezetőink. Ezzel könnyebb a kapcsolattartás az idegenvezető és az utas közt. "

Az idén 20 éves irodának van youtube csatornája is, ahol az utazási ajánlataikat szinvonalas videón keresztül tekinthetjük meg.


A PROKO Travel évről évre frissíti utazási ajánlatát. Katalógusuk minden évben tartogat néhány új célállomást, új útvonalat a népes törzsutas tábor nagy örömére. Európa majd minden országába szerveznek színvonalas körutazásokat. Nagy hangsúlyt fektetnek az Unesco Világörökségi helyszínek felkeresésére. Egyre inkább bővülnek az egzotikus ajánlataik is, melyben Közép-, és Dél-Amerika, valamint Kelet-Ázsia a fő terület.

Nagyon szeretem, hogy holnapjuk mindig aktuális, az utazási katalógusuk on-line is megtekinthető, sőt le is tölthető. Nagy pozitívum a szememben, hogy a kiválasztott utazásra on-line módon is tudok jelentkezni, sőt ezért még 2% kedvezménnyel is jutalmaznak. A törzsutasoknak (aki már legalább egyszer utazott velük) nyújtott 7 % kedvezménnyel együtt így már 9%-t tudok spórolni, ami egy utazásnál elég szép összeg.   

Keukenhof, Hollandia, ahova szintén a Proko Travellel utaztam
 
A Proko Travel honlapon  hírlevél feliratkozásra is lehetőség van. Havonta 2-3 hírlevelet küldenek az aktuális utazási ajánlatokról, amit még megfűszereznek érdekes hírekkel a nagyvilágból, inspirációkkal és némi humorral.

A honlapon most az igazán aktuális adventi utak széles választékából válogathatunk. Utazási ajánlatukkal Bécs, Pozsony, Prága, Graz, Nürnberg és Regensburg mellett felfedezhetjük Maribor, Zakopane és Krakkó karácsonyi hangulatát is. Az év utolsó napjainak felejthetetlen eltöltéséhez pedig csodálatos székelyföldi szilveszteri programot ajánlanak.   



Szerintem igazán jó választás a Proko Travel az utazásokhoz és zsűritagként Prónay Gyula is. Ha mások nem is, a nyertesek majd biztosan egyetértenek velem ebben.