Nyerj jegyet a 20. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásárra!

Talán már feltűnt, hogy egy ideje a jobb oldali sávban ott díszeleg egy képecske Hortus Hungaricus felirattal. Talán már rá is kattintottál, hogy meg tud mi ez.

Nem kell tovább találgatni, elárulom. Az idén már 20. alkalommal rendezik meg a dísznövény kertészet és társ szakmáik Közép-Európában egyedi méretű kiállítását. 

A lap alján található 3 kérdéses űrlap kitöltésével most 2 felnőtt részére szóló belépő jegyet nyerhetsz. Olvass figyelmesen, hisz itt minden kérdésre megtalálod a választ. 




Hazai és egzotikus növények színes kavalkádja, bódító virágillat, virágkötészeti bemutatók, virágos divatbemutató, kézműves foglalkoztató, fakitermelő bajnokság, versenyek, kedvezményes vásárlási lehetőségek. Önfeledt szórakozás kicsiknek és nagyoknak. Mindez egy helyszínen, a háromnapos Hortus Hungaricus kiállításon.

Szigetszentmiklóson, a Flora Hungária Nagybani Virágpiac közel 3.500 nm-es területe ad otthont a szeptember 19-21 között megnyíló Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásárnak. Az immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény a dísznövénytermesztés és feldolgozás, a kertészet, a fakitermelés, a virágkötészet, lakberendezés valamennyi ágának újdonságait felvonultatja.

A kertbarátok igazi mekkája, a kertészeti szakma legnagyobb és leglátványosabb kiállítása a Hortus Hungarisus. A legnevesebb hazai dísznövénytermesztők, kertészek, kertészetek hozzák el ide növénycsodáikat, hogy egy versenyen megmérettessék és megmutassák országnak, világnak. Az Év kertésze és Termékdíj kitüntetésekért rangos mezőnyben, keményen meg kell dolgozni, azokat valóban csak a legjobbak érdemelhetik ki.

A több éve a szakmában tevékenykedő kertészek munkái mellett érdemes a jövő kertészeinek, a fiatal tehetségeknek kertterveit is alaposan szemügyre venni. Remek ötletekkel szolgálhatnak az általuk fiatalos lendülettel, lelkesedéssel, egyedi látásmóddal létrehozott kertek. Biztos, hogy mindenki talál magának valami újszerűt, valami izgalmasat, amit aztán otthon saját maga is kipróbál.

Szeptember 19-i szakmai nap nívós konferenciáin a szakma kiválóságaitól első kézből értesülhet az ágazat híreiről, lehetőségeiről, a várható trendekről. Megismerheti többek közt a dísznövény ágazat fejlődését érintő környezetvédelmi problémák megoldási lehetőségeit, a nemzeti értékek, védjegyek bevezetésének lehetőségét. Képet kaphat a díszkertész ágazat 2014-2020 közötti kutatási és innovációs kilátásairól csak úgy, mint a dísznövény ágazat vidékfejlesztési és foglalkoztatási politikájáról. A zöldterület gazdálkodók szakmai konferenciája az zöldterület értékelés módszereibe is betekintést enged. Az érdekképviselet és a szakmaközi szervezetté válás jelentőségéről dr. Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szövetségének elnöke tart előadást.

A Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége megalakulásának 15. évfordulóját egy vándorkiállítással ünnepli, melynek egyik fontos állomása a Hortus Hungaricus kiállítás lesz. A kiállítás nemcsak az elmúlt tizenöt esztendő történetét kívánja bemutatni, hanem fel kívánja hívni a közvélemény, látogatók, a szakma figyelmét a zöldépítészeti megoldások fontosságára, hazai jó példákat prezentálni a zöldtető- zöldfal építés témakörében, de megmutatni a világban zajló folyamatokat is. Az Év Zöldtetője, zöldfala szakmai pályázat pályamunkáiról készített fotók teszik teljessé zöld körképet.

Igazi szín-, és illatorgiát ígérnek a virágkötők Legszebb Őszi csokor pályázatra benevezett alkotásai, a frissen végzett mesterek vizsgamunkái és a tanulók jövő évi nemzetközi versenyek előválogatására küldött kompozíciói. A színpadokon virágkötészeti bemutatók, élővirágokból és újrahasznosított anyagokból összeállított ruhaköltemények kápráztatják el a nagyérdeműt.

A Lakberendezési verseny térkompozíciói vagy az ovisok Madárbarát kert pályázatára érkezett remekművei kicsik és nagyok számára egyaránt érdekesek lehetnek. A mini kerteket nézegetve el kezdhetjük tervezgetni a saját kis kertecskénket, amit aztán meg is valósíthatunk. A közösen végzett, játékos tanulás a legjobb módszer a kicsik fejlesztéséhez. Közösen elért sikerek, az együtt töltött idő egy életen át elkísérik az embert.

Legígéretesebb szakmai és közönségprogramok:

Magyar Termék Közösségi Stand,
II. Jövő Kertépítő Mestereinek Versenye,
IX. Hortus Virágkötészeti Kupa,
Az év kertésze verseny,
Legszebb Őszi Csokor- virágkötészeti pályázat,
IV. Enteriőr Lakberendezési Verseny és Kiállítás,
"Én így készítem" - virágüzletek a színpadon,
"Madárbarát kert" - óvodás kertépítő verseny,
Stihl Timbersport Favágóverseny,
Továbbtanulási és Állásbörze,
Interaktív gépbemutató.
Jubileumi sétány.
ÖKO Kézműves sziget,
ÖKO Kalandpark,
Gólyalábas Móka,
Arcfestés, csillámtetoválás,
Mászófa (ahol kipróbálhatók a Nemzetközi Famászó verseny számai),
Faápolási tanácsok,
Memory Garden,
Gasztro sor.

Családi programként is kiváló választás a Hortus Hungaricus, hiszen minden korosztály megtalálja a kedvére való kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A rendezvény egyik fő célkitűzése az ökológiai tudatosság növelése. Ötlépéses játék keretében bárki megtudhatja mennyire tudatosan él, mekkora az ökológiai lábnyoma. Gyermekelőadások, kézműves foglalkozások, arcfestés teszik felejthetetlenné a napot és megcsodálhatók a „Madárbarát kert” mottóval kiírt óvodás mini kertépítő pályázat alkotásai is.

Érdemes feljegyezni a 2014. szeptember 19-21 dátumot, hisz a rendezvény meglátogatása garantáltan feledhetetlen élményt jelent az egész családnak.

A rendezvény helyszínén a parkolás ingyenes, Budapestről pedig ingyenes Virágjáratok szállítják a látogatókat. A belépő jegyek ára megfizethető és levásárolható, melynek feltételeiről és még számos érdekes információról a rendezvény hivatalos oldalán tájékozódhat:


Válaszolj a kérdésekre és nyerj két felnőtt belépő jegyet a Hortus Hungaricus kiállításra!

A játék szeptember 12-én zárul! Egy email címről küldött  több válasz is csak egyszer vesz részt a sorsolásnál.


Jó játékot és sok szerencsét kívánok!