Sziám virágzó kincsei - Tavaszi orchidea kiállítás

Ha tavasz, akkor orchidea kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. Mint évek óta mindig, idén is egy újabb orchidea-termő területtel  ismerkedhetnek meg a látogatók április 17-19. között. 
Thaiföld került most az érdeklődés középpontjába, nem véletlenül. Az egykori Sziám (ma: Thaiföld) kedvelt turista célpont, sokan töltik ott a legsötétebb téli heteket, élvezve Bangkok ezerszínű nyüzsgését, vagy a tengerpartok csodálatos környezetét. Azt kevesen tudják, hogy Észak-Thaiföld az egyik leggazdagabb élőhelye az orchideáknak, itt még nem ritkaság a fákról csüngő sárga, fehér, rózsaszín Dendrobium, vagy a kicsi, egzotikus virágú Bulbophyllum. A kertészetek káprázatos színekben tündöklő Vandákat kínálnak az arra járó turistáknak.
Természetesen egy-egy növény beszerzésekor felmerül a kérdés: Vajon ezt a szépséget otthon tudom-e nevelni, és újra virágoztatni? Talán igen! De ehhez ismerni kell a növény eredeti élőhelyének adottságait, és legalább főbb vonalaiban megpróbálni ezt nyújtani nekik a lakásban is.

Thaiföld a nyári monszun-övezetben fekszik, ami azt jelenti, hogy május és október között bőséges, szakadó eső öntözi a növényeket, akár naponta többször is. Novemberben változik az időjárás, elmaradnak a nagy esők, kezdődik a száraz évszak. Az erdők lombjai lehullnak, a fákon élő orchideáknak teljes napfényben fürdenek. Január-februárban virágba borulnak az orchideák, ami a következő esős évszak beköszöntéig tart.A  kiállítás amellett, hogy feledhetetlen látványt nyújt, az otthoni orchidea tartás rejtelmeibe is bevezet. Neves szakemberek előadásában ismerhetjük meg az egyes fajok jellemzőit, igényeit. Idén is megvásárolhatóak lesznek a hazai és külföldi kertészetek szebbnél szebb orchideái, amelyekkel becsempészhetünk egy parányi trópust a lakásunkba.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Időpont: 2015. április 17-19.
 
Nyitva tartás: minden nap 10-től 18 óráig
 
Jegyárak:
Felnőtt jegy:                                  1.900 Ft
Nyugdíjas/gyermek jegy:            1.400 Ft
Családi jegy:                                  5.200 Ft (Két felnőtt és 2-3 gyermek)
Csoportos jegy (15 fő felett):      1.400 Ft
Pénteken a nyugdíjasok és buszos csoportok kedvezményesen, 1.200 Ft/fő áron tekinthetik meg a kiállítást.
 
További információ:
www.orchideatarsasag.hu
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Virágutazó Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!