A Magyar Orchidea  Társaság ezen az őszön is elhozza legszebb orchideáit és broméliáit a Vajdahunyadvárba, hogy egy látványos kiállítás keretében megmutassa mindazoknak, akik szeretik ezeket a különleges és titokzatos növényeket, vagy csak szeretnének kikapcsolódni, és gyönyörködni a természet csodáiban.

A Masdevalliák látványos, színes virágaikkal valódi gyöngyszemei a dél-amerikai köderdőknek. Élőhelyük Ecuador, Kolumbia, és Peru. A virágok formája különleges, nem hasonlít azokra az orchidea virágokra, amelyeket a látogatók ismernek. Egyik fajuk csillogó, piros virágaival a perui Machu Pichu körüli mezőkön élt nagy számban, és ragyogó színével elkápráztatta az arra járókat.
Ma már ezek az orchideák nem találhatók meg ott, a túlzott begyűjtés következtében eltűntek. A nedves köderdők legeldugottabb, ember nem járta helyein élnek már csak a természetnek ezek a ritka gyöngyszemei.
A 18-19. században még nem volt ritkaság tömegével találkozni ezekkel a különleges orchideákkal, amelyek hozzátartoztak az ott élők mindennapjaihoz. Templomaikat is díszítették vele, és sok egyéb célra felhasználták az orchideákat a mindennapi életük során.

Ezeket a kipusztulás szélén álló különleges és egzotikus orchideákat mutatja be a látogatóinak a Magyar Orchidea Társaság ez évi őszi kiállításán.

A kiállítás időpontja: 2015. november 6-8.
Nyitva tartás: 10-18 óráig
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
Jegyek elővételben is kaphatók a Múzeum pénztáránál, illetve a kiállítás ideje alatt.
Bővebb információt találnak honlapunkon: www.orchideatarsasag.hu






Ha szeretnél jegyet nyerni a kiállításra, látogass el a Balkonada blogomra, ahol 2*2 jegyet sorsolok ki a helyesen válaszolók között.
Kattints és indulhat a játék:

http://balkonada.cafeblog.hu/2015/10/27/masdevallia-az-inkak-kincse-nyerj-jegyet-az-orchidea-kiallitasra/


Sok szerencsét és jó nézelődést!





Tetszett a cikk? Oszd meg bátran.

Gyere és nézd meg a balkon-, és hobbi kertészkedéssel foglalkozó Balkonada blogomat is!